15 IOYNIOY – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

20 δωρεάν πακέτα εξετάσεων γονιμότητας σε ευπαθείς ομάδες από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, με αφορμή την Hμέρα Γονιμότητας στις 15 Ιουνίου και στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «2023 | Έτος Πρόληψης – Πρόλαβε & Κέρδισε Ζωή» παρέχει 20 δωρεάν πακέτα εξετάσεων γονιμότητας σε ζευγάρια ή γυναίκες έως 37 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στα Προγράμματα Υποστήριξης του Δικτύου.

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Οι εξετάσεις παρέχονται με τη συνεργασία της εξειδικευμένης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής NEW LIFE IVF GREECE και της μονάδας ανάλυσης γεννητικού υλικού EUROGENETICA που υποστηρίζουν το πρόγραμμα «2023 Έτος Πρόληψης – Πρόλαβε & Κέρδισε Ζωή».

Ο «πυρήνας» μιας κοινωνίας πρέπει πάντα να αποτελεί προτεραιότητα. Η προστασία της οικογένειας με κάθε τρόπο εγγυάται ένα πιο αισιόδοξο αύριο στο ίδιο το κοινωνικό σύνολο μιας χώρας. Γι’ αυτό και μέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω στην Οικογένεια» επικεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση των οικογενειών που έχουν ανάγκη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου να εκείνοι να παραμείνουν χαμογελαστοί στον δύσκολο καθημερινό τους αγώνα.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των προγραμμάτων “Προσφέρω στην Οικογένεια”. Το Δίκτυο μέχρι σήμερα έχει υιοθετήσει 8 οικογένειες και έχει ως φιλοδοξία να φτάσει στις 50.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο εξετάσεων γονιμότητας

Κάθε πακέτο εξετάσεων αφορά την πραγματοποίηση εξετάσεων για την αντιμυλλέριο ορμόνη (ΑΜΗ), γυναικολογικό υπερηχογράφημα και συμβουλευτική, ενώστην περίπτωση του ζευγαριού θα πραγματοποιείται και σπερμοδιάγραμμα.

Η μέτρηση της ΑΜΗ είναι απαραίτητη για την εκτίμηση του αποθέματος ωοθυλακίων της γυναίκας και άρα της γονιμότητάς της, ενώ με το υπερηχογράφημα αποκτάται εικόνα της μορφολογίας της μήτρας και τυχόν οργανικών προβλημάτων που πιθανώς “πλήττουν” τη γονιμότητα. Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο σε θέματα πρόληψης της γονιμότητας.

Η Newlife IVF

Η Newlife IVF είναι μια μονάδα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τους πιο σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης της ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας σε ένα φιλικό και διακριτικό περιβάλλον. Οι ιατρικοί και εργαστηριακοί χώροι έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE), χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο κλινικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, γεγονός που εξασφαλίζει τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Η Eurogenetica

Η Eurogenetica M.S.A. είναι το πρώτο ιδιωτικό κέντρο ανάλυσης γονιδιακού υλικού που ιδρύθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και αποτελεί σημείο αναφοράς ως ένα υποδειγματικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών και ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά. Το πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό μαζί με τον εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας εγγυούνται ταχύτατα αποτελέσματα και μέγιστη αξιοπιστία σε όλο το εύρος των υπηρεσιών της. Η Eurogenetica δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς: τον τομέα Μοριακής Γενετικής, τον τομέα Κυτταρογενετικής, τον τομέα Βιοχημικής Γενετικής και τον τομέα Κλινικής Γενετικής, οι οποίοι παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη, παθογένεση, ανάπτυξη και εξέλιξη αρκετών ασθενειών.

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency