Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης, συνεργασίες και νέα προγράμματα

Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης, συνεργασίες και νέα προγράμματα

 

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, την Τρίτη 12 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, σε μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη του έργου και της δραστηριότητάς του, ανακοινώνοντας μάλιστα τους επόμενους στόχους και το πλάνο δράσεων των επόμενων ετών.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και  τίμησαν με την παρουσία τους η Αικατερίνη Τζιτζικώστα – Πρόεδρος Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, η Ζωή Δανιηλίδου – Πρόεδρος  στο “Ελληνικό Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο, ο Δημήτρης  Ζαφειρίου – Διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘΙ, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των πρεσβευτών της νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Μπες στο Δίκτυο» , της Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Βασιλικής Μιλλούση, και του  Παραολυμπιονίκη & Παγκόσμιου Πρωταθλητή κολύμβησης, Χαράλαμπου Ταΐγανίδη.

 

Με βασική αποστολή, την ενίσχυση φορέων υποστήριξης ατόμων, φιλανθρωπικών σωματείων και οργανώσεων, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και τη δημιουργία κουλτούρας προσφοράς και αλληλεγγύης, το Δίκτυο, προχώρησε στην ανακοίνωση της νέας καμπάνιας «Μπες στο Δίκτυο», πραγματοποιώντας έτσι ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν με πράξεις αγάπης και προσφοράς προς όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στόχος της καμπάνιας που θα «τρέξει» το αμέσως προσεχές διάστημα στα κοινωνικά δίκτυα του Δικτύου, είναι να καταγράψει, να αναδείξει και τελικά να επικοινωνήσει τις πραγματικές ανάγκες των κοινωνικών ιδρυμάτων, ευαισθητοποιώντας και τελικά ενεργοποιώντας τους ανθρώπους να δράσουν με πράξεις προσφοράς.

 

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης στρατηγικών συνεργασιών, το Δίκτυο έχει μέχρι σήμερα ενώσει τις δυνάμεις του με την UNESCO, έχοντας προχωρήσει στην Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, καθώς και με την Εθνική Τράπεζα, υλοποιώντας το πρόγραμμα act4Greece για την κάλυψη συσσιτίων στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.

 

Ενδεικτικό των επόμενων δράσεων του Δικτύου, είναι η υλοποίηση των τριών νέων προγραμμάτων του. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα, «Προσφέρω» , «Αλλάζω»«Συμμετέχω» , έχουν βασικό στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των ιδρυμάτων, τη βελτίωση και την προσθήκη των αναγκαίων υποδομών, καθώς και τη δημιουργία προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας για ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αντίστοιχα. Και τα τρία προγράμματα, έρχονται να συμβάλλουν στην επίτευξη του βασικού στόχου του Δικτύου, που δεν είναι άλλος από την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής στην πράξη.

 

Ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Νικόλαος Πέντζος, μιλώντας για το μέχρι σήμερα έργο της διοίκησης και συνοψίζοντας τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά «Στόχος μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν να αποτελέσουμε τη γέφυρα ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στις οργανώσεις, φορείς και ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας, συνταιριάζοντας τις ανάγκες με την προσφορά. Μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι έχουμε καταφέρει πολλά, μέσα σε λίγα χρόνια, υποστηρίζοντας περισσότερα από 100 ιδρύματα μέχρι σήμερα. Μπορώ να σας πω με την ίδια σιγουριά ότι ο στόχος μας, ως Δίκτυο δεν έχει εκπληρωθεί. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μια πραγματική κουλτούρα προσφοράς και να καταστεί η Θεσσαλονίκη η πλέον αλληλέγγυα πόλη της Ελλάδας.»

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency