O ΤΑΡ ολοκληρώνει τη δωρεά οχημάτων στο Δήμο Νέστου

Νέστος, Ελλάδα. Tον Οκτώβριο 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) προχώρησε στην παράδοση 2 νέων απορριμματοφόρων στο Δήμο Νέστου, ολοκληρώνοντας τις παραδόσεις οχημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Συγκεκριμένα ο ΤΑΡ, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής», χρηματοδότησε και παρέδωσε 4 σύγχρονα εξειδικευμένα οχήματα και σχετικό εξοπλισμό: έναν φορτωτή-εκσκαφέα, έναν γεωργικό ελκυστήρα, δύο απορριμματοφόρα και μία βραχόσφυρα. Αυτά τα οχήματα θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου καθώς και στην ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας του, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Νέστου, κ. Σάββας Μιχαηλίδης, χαιρέτισε την ολοκλήρωση αυτών των παραδόσεων στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του ΤΑΡ, ενώ ευχαρίστησε και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, για τη συμβολή του στην υλοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αναφορικά με τη σημασία των οχημάτων, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Αυτά τα μηχανήματα ήταν απαραίτητα και μαζί με τις δικές μας προσθήκες, μας βοηθούν να ανανεώσουμε πλήρως το στόλο των μηχανημάτων μας, δημιουργώντας καλύτερες οικονομικές συνθήκες για το Δήμο.»

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP στην Ελλάδα, κα. Βασιλική Σωτηροπούλου, σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της εν λόγω πρωτοβουλίας, ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, η οποία δυσχεραίνει την υλοποίηση αντίστοιχων πρωτοβουλιών. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας που σκοπεύει να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινότητας και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής για τη συνεργασία. Η συγκεκριμένη δωρεά, εκπληρώνει έναν από τους βασικότερους στόχους του προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του ΤΑΡ, την κάλυψη πραγματικών αναγκών των περιοχών που διαπερνά ο αγωγός».

Ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Νικόλαος Πέντζος, σημείωσε: «Για ακόμη μία φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον TAP για την εμπιστοσύνη του στην υλοποίηση τόσο σημαντικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων τα οποία έχουν ιδιαίτερα μεγάλο θετικό αντίκτυπο στην Κοινωνία και το Περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί η αξία και η σημασία των Περιβαλλοντικών Επενδύσεων από όλους τους Φορείς και τις Επιχειρήσεις με στόχο πάντα την ενίσχυση και την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης & Αειφορίας.»

Η παράδοση των τεσσάρων οχημάτων στον Δήμο Νέστου, έρχεται να προστεθεί στις δωρεές εξειδικευμένων οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων, οχημάτων πολλαπλών χρήσεων και απορριμματοφόρων) που ο ΤΑΡ έχει ήδη πραγματοποιήσει ή αναμένεται να ολοκληρώσει σε δήμους της Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, το οποίο βαίνει σταδιακά προς ολοκλήρωση και ανέρχεται σε 32 εκ. ευρώ

[SLGF id=21809]

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)          

Ο αγωγός TAP μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του αζέρικου τμήματος της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Νότια Ιταλία.

Ο TAP πρόκειται να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω μελλοντικών διασυνδέσεων. Η Βουλγαρία, ειδικότερα, θα μπορέσει να καλύψει έως και το 33% των συνολικών αναγκών της σε φυσικό αέριο μέσω του ΤΑΡ, μετά την ολοκλήρωση του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB). Τα σημεία εξόδου του ΤΑΡ στην Ελλάδα και την Αλβανία, και η προσγειάλωση του αγωγού στις ακτές της Ιταλίας, παρέχουν πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά αζέρικου αερίου στις ευρύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Ως βασικό τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο ΤΑΡ αποτελεί έργο στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για την Ευρώπη, προσφέροντας αξιόπιστη πρόσβαση σε μία νέα πηγή φυσικού αερίου. Επίσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, στη διαφοροποίηση του ενεργειακού της ανεφοδιασμού, και στη μετάβαση προς την από-ανθρακοποίηση.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: bp (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP:

www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency