«Παιδική Γωνιά»: μια υπόσχεση που γίνεται πραγματικότητα για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά

Η καθοριστική συμβολή του Δικτύου, σε συνεργασία με άλλους σημαντικούς ιδιωτικούς φορείς, υλοποίησαν τη δημιουργία ενός νέου, ειδικά διαμορφωμένου χώρου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για την υποδοχή των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών

 

Ένας μεγάλος στόχος για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών επιτεύχθηκε. Η καθοριστική συμμετοχή του Δικτύου, στο πλαίσιο του στρατηγικού μας προγράμματος του «Προσφέρω στην Κοινωνία», είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου Πανελληνίως ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την υποδοχή και προσωρινή φιλοξενία κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών.

 

Η δημιουργία της «Παιδικής Γωνιάς» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για την Εισαγγελία Ανηλίκων, έχει ως στόχο να προσφέρει ένα φιλικό, ζεστό περιβάλλον υποδοχής στα παιδιά που δυστυχώς καλούνται να περάσουν το κατώφλι του, παρέχοντάς τα την ασφάλεια και την αγκαλιά που δεν γνώρισαν ποτέ. Τα εγκαίνια της αίθουσας πραγματοποιήθηκαν στις 4 Οκτωβρίου από την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, μεταξύ πλήθους από διακεκριμένους καλεσμένους.

 

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ιδιαίτερα περήφανοι που αποτελέσαμε μέρος αυτής της σημαντικής ενέργειας, συνεισφέροντας με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο που επιτελείται από την Εισαγγελία Ανηλίκων. Βασική μας επιδίωξη μέσα από όλα τα στρατηγικά προγράμματα δράσεων που έχουμε καταρτίσει στο Δίκτυο κι εν προκειμένω του προγράμματος «Προσφέρω στην Κοινωνία» είναι να προσφέρουμε άμεσα βοήθεια και ανακούφιση σε όσους το έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες.

 

Παράλληλα ο απώτερος σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν ανάλογες πράξεις αλληλεγγύης, όταν δρούμε όλοι μαζί με πλάνο μέσα από ένα οργανωμένο πλαίσιο στήριξης.

 

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε το τμήμα της Εισαγγελίας Ανηλίκων για την ευγενική κίνηση βράβευσης του Πρόεδρου του Δικτύου, κ. Νικόλαου Πέντζου, σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021. Το βραβείο απονεμήθηκε από την κα. Δήμητρα Τσιαρδακλή – Εισαγγελέα Πρωτοδικών/Προϊσταμένη Εισαγγελίας Ανηλίκων και από τον κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο – Εισαγγελέα Πρωτοδικών/Διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

 

Η «παιδική γωνιά» δημιουργήθηκε με την ευγενική δωρεά του Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής αλλά και των Beetroot design group, Πολυζωίδης S.A εκτυπώσεις, cozykids και “Φύλακας Άγγελος”

 

Η «Παιδική Γωνιά»

Ο νέος, ειδικά διαμορφωμένος χώρος υποδοχής και εξέτασης κακοποιημένων ή εγκαταλελειμμένων παιδιών στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης σχεδιάστηκε για να αποτελέσει ένα χώρο ασφαλές και φιλικό προς τα παιδιά στον οποίο θα γίνονται τόσο οι ακροάσεις των Εισαγγελέων όσο και η εξέταση των παιδιών και των οικείων τους.

Ο χώρος αποτελεί ένα πολύχρωμο περιβάλλον και περιλαμβάνει επιτραπέζια παιχνίδια, πολύχρωμα λούτρινα ζωάκια και εικονογραφημένα βιβλία στην ξύλινη βιβλιοθήκη, που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της αίθουσας.

Έχοντας μετακομίσει από την «ψυχρή» και στενάχωρη αίθουσα του πρώτου ορόφου, η Εισαγγελία Ανηλίκων φιλοξενείται πλέον σε αυτό τον πλήρως ανακαινισμένο χώρο 100 τ.μ., όπου εκτός από το περιβάλλον υποδοχής και εξέτασης των ανήλικων, βρίσκονται επίσης, η Γραμματεία της Υπηρεσίας και το γραφείο του εισαγγελέα Ανηλίκων.

 

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency