Το Δίκτυο και η Lidl Ελλάς στηρίζουν 340 οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη!

Το Δίκτυο και η Lidl Ελλάς στηρίζουν 340 οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη!

 

Δίκτυο, Lidl Ελλάς και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους και στηρίζουν 340 οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη!

 

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας στις 5 Σεπτεμβρίου, το Δίκτυο προχωρά σε ανακοίνωση της Συνέργειας Προσφοράς και Αγάπης με την Lidl Ελλάς και το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

 

Οι τρεις φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό και αποδεικνύουν πως η αλληλεγγύη είναι συλλογική υπόθεση. Συγκεκριμένα, η Lidl Ελλάς στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου και της συνδρομής της στη δραστηριότητα του Δικτύου, αποφάσισε να προβεί σε δωρεά τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών καθαριότητας, χαρτικών κ.ά, συνολικής αξίας 100.000€, σε διάστημα δέκα μηνών, με σκοπό την επέκταση της δράσης του φορέα στον Νομό Αττικής. Τα προϊόντα θα παραλαμβάνει σε μηνιαία βάση το Δίκτυο από την αποθήκη της εταιρίας στα Καλύβια Αττικής και θα τα διαθέτει για τη στήριξη του έργου του Κ.Υ.Α.Δ.Α., συγκεκριμένα για την κάλυψη βασικών αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

«Αποστολή της Lidl Eλλάς είναι ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο για όλους. Αυτή η συνέργεια προσφοράς και αγάπης αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη της συνεισφοράς μας σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Αναγνωρίζουμε πλήρως την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία των πολιτών και παράγουμε καθημερινά και υπεύθυνα κοινωνική και οικονομική αξία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Lidl Ελλάς.
«Η συνεργασία με τη Lidl Ελλάς σηματοδοτεί την επέκταση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Είναι μία στρατηγική κίνηση σταθμός για το Δίκτυό μας, η οποία μετά από αρκετά χρόνια αρωγής και προσφοράς σε χιλιάδες ωφελούμενους επιβεβαιώνει την άρτια δουλειά που επιτελούμε. Η απόφαση της εταιρίας, καθώς και άλλων μεγάλων οργανισμών όπως ο Κ.Υ.Α.Δ.Α, να επιλέξει να συνεργαστεί μαζί μας αποτελεί παράλληλα μία κίνηση η οποία συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική του Δικτύου, να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην καθημερινότητά τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νέα αυτή συνεργασία και ευχαριστούμε τη Lidl Ελλάς για την εμπιστοσύνη της. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο!» αναφέρει ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Νικόλαος Πέντζος.

 

Λίγα λόγια για το Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Σκοπός του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) από το 2005 είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση. Μέσω των δομών του, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης υποστηρίζει κάθε μήνα περίπου 26.000 συμπολίτες μας.

 

Η Lidl Eλλάς είναι αρωγός του δύσκολου έργου του Κέντρου από το 2015, είτε προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον άστεγο πληθυσμό της πόλης, είτε στηρίζοντας ως χορηγός το Γεύμα Αγάπης, μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, μοιράζοντας μερίδες φαγητού στις ευπαθείς, κοινωνικές ομάδες της πρωτεύουσας (άστεγους, άπορους, άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους), οι οποίες στερούνται κάθε χρόνο το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.

 

«Βασικός στόχος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. με το νέο αυτό πρόγραμμα είναι η πολύπλευρη στήριξη των νοικοκυριών που φέτος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία τεράστια πρόκληση, αυτή της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Βασική μας επιδίωξη είναι να αποφύγουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό οικογενειών, που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μάς χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε συμμάχους το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και τη Lidl Ελλάς», τόνισε ο Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. κ. Γρηγόρης Λέων.

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency