Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» εξοπλίζει την «Παιδική Ομπρέλα» του Δήμου Παύλου Μελά

 

Το Δίκτυο σε συνεργασία με το μέλος του – την εταιρεία K2 Contract Furniture – προχώρησε στην Δωρεά και εξοπλισμό με έπιπλα της «Παιδικής Ομπρέλας» του Δήμου Παύλου Μελά.

 

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δομής από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη καθώς η δομή, που βρίσκεται στην Ευκαρπία χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Νικόλαος Πέντζος αλλά και ο General Manager της K2 Contract Furniture κ. Βλάσσης Παπαδόπουλος.

 

Ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Νικόλαος Πέντζος τόνισε πως «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με τον χορηγό μας την K2 Contract Furniture, μας δόθηκε η ευκαιρία να μπορέσουμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια και δομή για την οικογένεια και το παιδί. Το Δίκτυο θα είναι πάντα κοντά σε όλους όσους το έχουν ανάγκη, καθώς αποστολή του είναι η ανάπτυξη της κουλτούρας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς την κοινωνία.»

 

Ο κ. Βλάσσης Παπαδόπουλος της K2 Contract Furniture επισήμανε «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας να συνεργαζόμαστε με το Δίκτυο και να μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο στην Κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Η εταιρεία θα βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και θα προχωρήσουμε και σε επιπλέον Δωρεές προς τον Δήμο Παύλου Μελά στο προσεχές μάλλον»

 

Λίγα λόγια για την Δομή

Η σημαντική αυτή δομή έχεις ως σκοπό την υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας αλλά και την ενίσχυση και βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Συγκεκριμένα, η δομή υποστηρίζει παιδιά έως 18 ετών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τα οποία δυσκολεύονται ή αδυνατούν να λάβουν υπηρεσίες, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, ενώ ο γονέας δύναται να λάβει κι αυτός συνεδρίες, κυρίως υπό τη μορφή συμβουλευτικής (όπως συμμετοχή σε ομάδες γονέων).

 

Η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα» λειτουργεί επί της οδού Παύλου Μελά 4, στην Ευκαρπία από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 20.00.

 

Το προσωπικό που στελεχώνει τη δομή αποτελείται από επταμελή επιστημονική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει ψυχολόγο, 2 λογοθεραπευτές, δάσκαλο με εξειδίκευση ειδικής αγωγής, εργοθεραπευτή, διατροφολόγο – διαιτολόγο, φιλόλογο και μαθηματικό.

 

Στην «Παιδική Ομπρέλα» μπορούν να απευθύνονται φορείς, οργανώσεις ή σωματεία, τα οποία δραστηριοποιούνται με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή έχουν στους κόλπους τους άτομα χαρακτηρισμένα ως τέτοια, αλλά και μεμονωμένοι ωφελούμενοι, ενταγμένοι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

 

 

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency