Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο και το Δίκτυο δίπλα στην Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης

Με την υποστήριξη των καθημερινών γευμάτων προς τους συνανθρώπους μας

Το Δίκτυο και ο Χορηγός του – το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο  – βρέθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, όπου παρέδωσαν στο σωματείο προϊόντα της εταιρείας τα οποία προορίζοντια για την καθημέρινη κάλυψη των αναγκών και των γευμάτων των ωφελούμενων.

Η συνεργασία του Δικτύου με την Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης μετρά αρκετά χρόνια τώρα και στο πλαίσιο αυτό και συγκεκριμένα του Προγράμματος “Προσφέρω στα συσσίτια”  έρχεται η πολύ μεγάλη και σημαντική υποστήριξη του ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο. Η ΦΑΚΘ είναι το παλαιότερο γυναικείο Σωματείο της Θεσσαλονίκης. Από το 1873 λειτουργεί συνέχεια μέχρι σήμερα με εξαίρετη φιλανθρωπική δράση. Ξεκίνησε με την παροχή κοινωνικής πρόνοιας σε φτωχούς, πονεμένους και καταδιωκόμενους και παράλληλα σαν Εθνικός φάρος αφύπνισε τους ΄Ελληνες και τις Ελληνίδες στην τουρκοκρατούμενη τότε Μακεδονία.

Στην κατοχική και μετακατοχική περίοδο του εμφυλίου πολέμου οργανώθηκαν συσσίτια όπου 450 μαθητές και αρκετοί άποροι γέροντες έτρωγαν καθημερινά. Σπουδάστριες από τα μακεδονικά χωριά που είχαν θέληση να σπουδάσουν αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα στεγάστηκαν και σιτίστηκαν επί σειρά ετών στο Οικοτροφείο του Σωματείου.

Από το 1977 έως το 2005 φιλοξενήθηκαν νεφροπαθείς από απομακρυσμένα χωριά διότι δεν υπήρχαν κέντρα αιμοκάθαρσης. Από το 2006 έως και σήμερα λειτουργεί και πάλι σαν Οικοτροφείο όπου στεγάζονται άπορες φοιτήτριες. Παρά τη δύσκολη διαμορφωθείσα οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας ,επιμελείται την σωστή και αδιάκοπη ροή του συσσιτίου διασφαλίζοντας και χορηγίες πολλών ευαισθητοποιημένων συμπολιτών ώστε να βρίσκουν καθημερινά φαγητό και θαλπωρή περισσότεροι από 120 άποροι γέροντες, άστεγοι και τροφή 25 σπουδάστριες και φοιτήτριες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Χορηγό του Δικτύου το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο για την πολύτιμη προσφορά και βοήθειά τους!

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency