Δρ. Λάμπης Πετρίδης

Καθηγητής Οδοντιατρικής στο UCL Eastman Dental Institute στο Λονδίνο

Ο Δρ. Λάμπης Πετρίδης είναι Καθηγητής Οδοντιατρικής και κατέχει την έδρα της Προσθετικής (Professor and Chair of Prosthodontics) στο UCL Eastman Dental Institute στο Λονδίνο.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές εξειδίκευσης στην Προσθετική στο Tufts University, στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών.  Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Διετέλεσε Λέκτορας και στη συνέχεια Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Προσθετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2012 αποδέχθηκε τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στην Οδοντιατρική Σχολή του Λονδίνου UCL Eastman Dental Institute και το 2019 ανέλαβε την ‘Εδρα της Προσθετικής.  Το 2018 του απονεμήθηκε ο τίτλος Fellow of the Higher Education Academy (FHEA) σε αναγνώριση των μεθόδων διδασκαλίας του.

Είναι μέλος καταξιωμένων διεθνών οδοντιατρικών εταιρειών, διακεκριμένος ερευνητής και προσκεκλημένος ομιλητής πανεπιστημίων και διεθνών συνεδρίων. 

“Είναι ιδιαίτερη μου τιμή να αποτελώ μέλος και Πρεσβευτή του Δικτύου, συντελώντας στο πολύτιμο έργο αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο!”

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, είναι Honorary Consultant στην πανεπιστημιακή κλινική UCLH Royal National ENT and Eastman Dental Hospital, και εξασκεί την Αποκαταστατική Οδοντιατρική για περισσότερα από 25 χρόνια.  Από το 2013 εργάζεται ιδιωτικά στην κλινική Harley Street Oral Reconstruction Centre στο Λονδίνο. 

Με επίκεντρο τον συνάνθρωπο ασθενή ή φοιτητή, και την αγάπη του στην επιστήμη, η ενεργή παρουσία και αναγνωρισιμότητά του στην διεθνή οδοντιατρική κοινότητα είναι αξιοσημείωτη. 

Copyright © 2022 Κατασκευή ιστοσελίδας W3Vitals & Design CSR Agency